Friday, May 13, 2005

 

Voi Itku!

Olihan se Suomi-Venäjä ottelu pakko nähdä. Niinpä edellisenä iltana Miskan kanssa chattaillessa sain idean että jospa ne Mertarannan selostukset saisi netin kautta vedettyä tänne Peruun asti.

Ja niinhän me sitten tehtiin: ensin kokeiltiin Skypeä - nettipuheluohjelmaa, ja toisessa erässä vaihdettiin jo tuttuun messeriin, ilman mainittavaa muutosta äänenlaadussa. Kuvayhteyskin saatiin samalla, vaikka webikameran kautta nähtynä meno muistutti enemmän diashowta kuin livematsia.. mutta sai siitä silti paremman käsityksen missä päässä kiekko milloinkin pyöri.

Ja niinhän siinä sitten kävi, mihin ollaan jo totuttu: huima jännitysnäytelmä ja sitten se antikliimaksi. Ihmiset katoavat tuuttien äärestä hetkeksi huokailemaan, kiroilemaan ja suremaan ja sitten pian keksimään jotain muuta tekemistä jotta koko MM-turnaus saataisiin pyyhittyä lähimuistista. Seuraavan päivän iltalehdet jätetään ostamatta ja YLE:n kanaville luikahdetaan vain pakosta kunnes kisalähetykset ovat ohi.

Minuakin harmitti. MM-huumaa ehdin elää vain muutaman tunnin ja sitten se oli kaikki ohi. Eikä kyse ollut vain jääkiekosta: kiekkolähetys oli niin tervetullut tuulahdus siitä Suomesta jota täällä kaukana eläessä kaipaa, ja sen jakaminen veljeni kanssa niin paljon parempaa kuin tyypillinen kuulumisten vaihtaminen internetin tai puhelimen välityksellä. Olisin toivonut edes muutaman ottelun lisää.. eikä se MM-kultakaan olisi ollut pahitteeksi.

No mutta ei se mitään, vaikkei MM-kultaa tullutkaan, kohta sitä ollaan Suomessa. Liput on jo varattu ja 10.6. Soinin perhe laskeutuu Vantaalle (kunhan ensin on Eiffel-tornit ja riemukaaret käyty katsomassa.. pitäähän ne stopoverit käyttää hyväksi). Suomen kesä, Juhannus, mansikat, sauna, mökki, mummola, sukulaiset ja kaverit - täältä tullaan!!!!!!


Olli Jokinen epäonnistuu rankkarissaan ja Venäjä jatkaa välieriin.


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?